vrijdag 20 maart 2015

Culinaire zaken

Culinaire vis bij Simonis

Simonis is een restaurantketen waar je heerlijke, verse vis kunt eten. Er zijn verschillende vestigingen in Den Haag en omgeving. Wij bezochten de locatie aan de haven van Scheveningen. De inrichting van deze locatie is geïnspireerd op visvangst en de zee. We zien vissersnetten, verschillende soorten vissen en de tweede verdieping oogt als een vissersboot. Om te bestellen moeten we in een rij staan waar je dan een nummer krijgt. Dat nummer wordt omgeroepen in verschillende talen. Daaraan merk je dat het echt een internationaal restaurant is. Er is een uitgebreid assortiment aan vis. Simonis is tevens een winkel waar je vis kunt kopen.

Voor het voorgerecht hebben we gekozen voor de bouillabaisse, die uitstekend smaakte. De witvis in de soep was van prima kwaliteit. Er waren nergens graatjes te bekennen. Deze soep werd geserveerd met een brochette belegd met ansjovis.

Als we in het restaurant in de stad waren gegaan, hadden we nog de keuzemogelijkheid om een hors-d’oeuvre te nemen. Dit stond helaas niet op het menu van de vestiging in de haven. Omdat dit typisch een visrestaurant is, kun je op de menukaart ook geen rundercarpaccio vinden.

Het tweede culinaire hoogstandje dat we namen, was de halve kreeft gevuld met garnalen. Deze was geserveerd met haricots verts. De kreeft was op het juiste moment uit de pan gehaald en de garnalen zorgden voor de final touch. We dronken hierbij de door het personeel aangeraden mousserende witte wijn.
Daarna kozen we voor een plateau fruits de mer. Deze bestond uit een halve Canadese kreeft, die weer uitstekend bereid was, langoustines, gamba’s, diverse schelpsoorten, oesters en krabscharen van eigen bodem. De gamba´s hadden helaas niet de kwaliteit die we gewend waren. De kleuren van de fruits de mer pasten goed bij elkaar. De bediening liet helaas even op zich wachten. Waarschijnlijk was dit vanwege de vele mensen die zich ook in het restaurant bevonden. Wij hadden nog geen sauzen genomen, maar dat was niet nodig geweest vanwege de smaak die de voorgaande gerechten al hadden. Een tip voor bezoekers van dit restaurant is de mix van whiskysaus en de zelfgemaakte vissaus. Deze mix van sauzen kun je uitstekend combineren met een oester. De Italiaanse Doceassaje die het personeel aanraadde, verwende je smaakpapillen.


Gelukkig werd het toetje op tijd geserveerd met de bestelde wijn. De selectie van de wijn bij het gerecht door de chef-kok is uitstekend! De Merlino Rosso Dolomiti ‘Vino Liquoroso is goed te combineren met de tiramisu. Zo komt de tiramisu echt tot zijn recht. Kortom, Simonis is een gelegenheid die we zeker bij vrienden aanraden. Wij komen hier graag weer terug om te genieten van dit heerlijke visavontuur!